Isketään Sävelmiä!

Torvikopla - Iskee Sävelmiä keikkajuliste 2016

Torvikopla – Iskee Sävelmiä keikkajuliste 2016

Viimeksi tunnelmoitiin Oudossa Valossa ja nyt on meininki aivan eri – aprillipäivänä Isketään Sävelmiä! Sain jälleen kunnian osallistua Torvikoplan keikan visuaalisen materiaalin suunnitteluun (juliste, flyerit..). Tällä kertaa juhlistetaan Torvikoplan 25 vuotista taivalta suomalaisten iskusävelten voimin. Aprillipäivänä 1.4. järjestettävällä keikalla ei koeta ikivihreiden sävelmien yhteislaulukonserttia, vaan iskusävelmät tuodaan rohkeasti ja raikkaasti tähän päivään! Tämä ydin näkyy myös visuaalisessa materiaalissa – vanhaa kunnioittaen, uuteen aikaan!

Tämän ison jazz-bändin kanssa versioimassa lavalla nähdään myös itse Danny! Viimeksi tunnelma keikalla oli aivan huikea, joten tälläkin kerralla odotukset on korkealla! Nähdään keikalla! :)

http://www.torvikopla.net/25v/


Naisten Pankin joulutori-ilme.

Naisten Pankki Tampere pyysi minua tänä vuonna visioimaan joulutorimökkinsä visuaalista ilmettä. Tehtävä oli minulle mieluinen, sillä tämän tyyppisessä projektissa en olekaan ollut mukana.

Naisten Pankki Tampere on aiemminkin ollut Tampereen Keskustorin Joulutorilla mukana ja torimökin toimivuuteen ja houkuttelevuuteen kaivattiin apuja. Suurin haaste oli tuotteiden esillepano siten, että kaikki tuoteryhmät saadaan mukavasti esille ja shoppailijoiden hypisteltäväksi. Torimökki tarjosi myös omat haasteensa, sillä mitään kiinteitä muutoksia ei mökin ulkoasuun saanut tehdä.

Useat myyntituotteet ovat kivasti Naisten Pankin sävyihin puettuja, joten somistukseen oli luontevaa napata pohjasävyksi Naisten Pankin musta. Puiset mökinseinät niitattiin piiloon mustalla puuvillakankaalla. Näin saatiin rauhallinen ja yhtenäinen tausta tuotteille.

Toiseksi somistuksen kulmakiveksi muodostui puulaatikot, joihin tuotteet sijoitettiin esille. Näin tummatkin tuotepakkaukset pääsevät mukavammin näkyville (ei huku tummaan taustaan). Lisäksi puulaatikot tuovat kivasti perinteistä joulutunnelmaa. (Tulipa mieleeni, että tuollaisessa puulaatikossa olisi hauska kuljettaa joululahjoja tai puulaatikko voisi toimittaa perinteistä joulukorin virkaa, kun läheiselle halutaan toimittaa esim. kattava herkkupaketti!! :))

Naisten Pankin sävyihin kuuluu lisäksi logon pirtsakat värit, joten kaveriksi näille sävyille mökin myyntiaukko somistettiin värikkäällä valorimpsulla. Muu somistus ja esillepano toteutettiin näitä visuaalisia kulmakiviä tukien.

Naisten Pankin mökissä on myynnissä vähän jokaiselle jotakin. Myynnissä on muunmuassa kahvia, teetä, glögiä, tossuja, tarinasukkia, jääkiekkokirjoja, kransseja ja kotimaisista marjoista tehtyjä hyytelöitä sekä glögejä. Käykäähän tunnelmoimassa Tampereen sydämessä Keskustorilla!

Kiitos Naisten Pankki Tampereelle mukavasta suunnittelu- ja somistusprojektista!

Lisätietoa Naisten Pankin toiminnasta saat täältä: https://www.naistenpankki.fi/.

Matkalla joulutorille somistelemaan.

Matkalla joulutorille somistelemaan.

Joulutori avoinna 22.11.2015 asti

Joulutori avoinna 22.11.2015 asti

Somistelu meneillään.

Somistelu meneillään.

Kranssiverkko asettuu paikoilleen.

Kranssiverkko asettuu paikoilleen.

Tuotteiden esillepanoa.

Tuotteiden esillepanoa.

Tuotteiden esillepanon kulmakivi - puulaatikot.

Tuotteiden esillepanon kulmakivi – puulaatikot.

Kojulla on myynnissä Naisten Pankin omia logotuotteita.

Kojulla on myynnissä Naisten Pankin omia logotuotteita.

 


Talvi tulee kotiin.

talvikoti

Ulkona sää viilenee ja hämärtyy. Siksipä oma koti alkaakin tuntua houkuttelevalta pesältä, jossa ollaan turvassa tuulelta ja viimalta sekä pilkkopimeydeltä. Syksy onkin aikaa, jolloin hyvin herkästi sisustusinto iskee ja on kiva somistella kotia talvisempaan asuun.

Itse huomaan kaipaavani ympärille syviä sävyjä, pehmeitä materiaaleja sekä elävää tulta (enkä ole varmasti ainoa). Työhuone sai vastikään tehostetta petrolinharmaan seinän muodossa. On se vaan hassu juttu, miten noinkin pienellä asialla voi vaikuttaa kokonaisvaltaisesti huoneen tunnelmaan. Huoneeseen tulvii pohjoisen puoleista viileämpää luonnonvaloa ja huone tuntui aiemmin hieman kylmältä. Nyt uuden tehosteseinän myötä, huoneessa on eritavalla tunnelmaa ja lämpöä, vaikka itse maalin sävy ei edustakaan perinteistä lämpimiin sävyihin määriteltävää väriympyrän sävyä.

Olen jokusen aikaa haaveillut myös taljasta. Nyt sellainen lämmittää takan äärellä majailevassa lepotuolissa. Pimeänä talvi-iltana on mukavaa tassutella mummon kutomissa villasukissa ja kääriytyä viltin ja taljan mutkaan köpsöttämään. Lämpimät materiaalit paitsi lämmittävät kehoa myöskin tuovat tehokkaasti pehmeää kodikasta tunnelmaa. Tuntuu, että kesällä pärjää pienemmällä tekstiilimäärällä, mutta talvella pehmeitä materiaaleja haalii enemmän ympärilleen. Juuttimatto vaihtuu paksumpaan nukkamattoon ja tuoleja verhoillaan taljoilla.

Pimeyden selätän takkatulella, kynttilöillä ja erilaisilla valorimpsuilla. Tällaiset eivät kesällä toimi yhtä tehokkaana tunnelman luojana. Tehokkaimman kombon mielestäni saa, kun sijoittelee tasapainoisesti useamman tunnelmavalon lähteen ympäri kotia. Tykkään myös valaista ulkotiloja ja on suuri plussa, mikäli valonlähteet sijaitsevat hyvän tuijottelunäkymän päässä kotisohvalta. Kynttilöitä hyllyllä, tulta takassa, valorimpsu kehystämässä julistetaulua ja pari kivaa ulkovaloa. Tällaisella setillä on mukava tunnelmoida aina kevääseen asti!

Tunnelmaa syksyyn ystävät!

 


Pukkilan sisustuspäivä 19.9. klo 9-15

pukkila sisustuspäivätTervetuloa Pukkilan sisustupäiville 19.9. Tampereen myymälään! Voit varata ennakkoon veloituksettoman sisustuskonsultaatiohetken Pukkilan myymälästä. Otathan mukaasi sisustettavan tilan pohjapiirrustuksen sekä parit kännykkäkuvat sisustettavasta tilasta.

Sisustuspäivillä vieraileville tarjolla myös konsultointitarjous!


Viherkasvivillitys.

Vihersisustaminen

Vihersisustaminen

 

Viherkasvi

Pikku-hiljaa viherkasvit on tehneet tuloaan ja nyt ne on vallanneet ja villinneet minunkin mieleni. :)  Sisustuslehtiä selatessa huomaan, että viherkasveista on tullut yhä näyttävämpi osa sisustusta. Kasveja käytettiin mielestäni hetki sitten pieninä, graafisina elementteinä, mutta nyt kodeissa rönsyilee runsaat ja kookkaat Peikonlehdet. Kasveissa saa olla tietynlaista huolettomuutta ja näin ne jatkavat sulavasti ikkunanäkymistä pilkottavia luonnonmuotoja.

Viherkasvit tuo tehokkaasti kodikasta ilmettä kotiin. Ja niitä voi kekseliäästi käyttää lähestulkoon kaikissa kodin tiloissa. Yrtit saa rönsyillä keittiössä eri vihreiden röykkiöinä ja kasvitaulun voi sijoittaa vaikka pesuhuonetta koristamaan. Viime vuosina on kehitelty mielenkiintoisia valmisratkaisuja  kasvien esillepanoon, mutta luovuutta käyttämällä vaihtoehtoisia ratkaisuja löytyy lukemattomasti. Ja jos runsaat kasviasetelmat ei tunnu omalta jutulta, niin yhtä hyvin voit sijoittaa trendikkään pienikokoisen amppelin tai yksittäisen viheroksan maljakkoon. Riippuu hyvin paljon muusta kodin sisustuksesta, että millainen kasviratkaisu sopii ympäristöön. Ja kannattaa miettiä – haluaako kasvien toimivan itse katseenvangitsija muuten seesteisessä tilassa vai riittääkö jokin pieni kaunis yksityiskohta elävyyttä tuomaan?

Vihreiden kasvien kanssa sopii käyttää monenlaisia pirtsakoita värisävyjä. Esimerkiksi syvän vihreä kasvi yhdistettynä pähkinäpuisiin kalusteisiin luo houkuttelevan pohjan esimerkiksi vaalean turkoosin, keltaisen tai korallin sävyn käyttämiseen samassa sisustuksessa. Ja tähän värikomboon vaikutta olennaisesti onko ympäröivissä seinissä käytetty valkoisen maalin sijasta esimerkiksi tumman harmaata. Tällaisena lisävärin tuojana voi toimia esimerkiksi siivouspäivien yhteydessä vaihtuva leikkokukkakimppu!

Millainen vihersisustaja sinä olet? Keräsin Pinterestiin taulun, jossa voit inspiroitua aiheesta: Vihersisustaminen.


Riemukasta Uutta Vuotta 2015!

hyvää uutta vuotta 2015

 

Designstudio Piia kiittää kuluneesta vuodesta asiakkaita, yhteistyökumppaneita sekä muita kanssakulkijoita! Onnea ja iloa vuodelle 2015!


Joulukoti.

Joulu

Näin sitä pyörähdettiin joulukuun puolelle! Jouluolo valtasi minut aamulla ruokakaupassa. Valitsin hyllystä lounassalaattia ja pysähdyin kuuntelemaan kaupassa soivia joulusävelmiä. Sävelmistä välittyi jonkinlainen kiireettömyys ja tunnelmointi! Ihanaa – kohta se joulu on!

Joulun tunnelmaan on hyvä alkaa virittäytyä näillä hetkillä somistuksen voimin! Kokosin Pinterestiin ”joulusomistus” -taulun. Sieltä voit hakea inspiraatiota jouluiseen kotiin! Minua ihastutti erityisesti kuvien pienet havukasvit ja kuuset, jotka voi sijoittaa rennosti esimerkiksi paperipussin sisään. Tällainen kokonaisuus on ehkä pakko käydä hankkimassa täydentämään kodin jouluista ilmettä!


Tamperelainen Torni.

Saatiin Sisustussuunnittelijat SI ry:n kanssa pieni esittelykierros Tampereen uudessa Torni hotellissa. Pääsimme tutustumaan pariin erilaiseen hotellihuoneeseen ja muutamiin yleisiin tiloihin. Ja täytyy sanoa, että ikkunanäkymät oli todella vaikuttavat!

Hotellissa Tampere toimii elävänä tauluna tilassa, kuin tilassa isojen ikkunoiden kautta. Kaupungin näkymä ja värimaailma oli tuotu kivasti myös sisustukseen. Hotellihuoneiden väripalettiin kuului vahvasti esimerkiksi syvä punaisen sävy ja ikkunanäkymissä törötti samansävyisiä talojen kattoja.

Hotellin lattia- ja seinäpinnoissa oli käytetty uniikkeja printtejä, joiden kerrottiin kuvaavan Tampereen historiaa. Ihastuin käytäviin, joissa oli käytetty printattua kokolattiamattoa lattian lisäksi myös seinässä. Matto tuo kivan ilmeen lisäksi rutkasti lämpöä ja pehmeyttä.

Hotellin kruunaa Moro Sky Bar terasseineen. Sieltä aukeaa hotellin mahtavimmat näkymät yli Tampereen kaupungin ja terassille on koottu erilaisia oleskeluryhmiä, kunkin maun mukaan!

Näkymä Torni hotellin hotellihuoneesta.

Näkymä Torni hotellin hotellihuoneesta.

Tornihotellin hotellihuoneessa altaan äärestä voi katsella verhon läpi ikkunasta maisemia.

Allas ja peseytymisalue on jaettu muusta hotellihuoneesta osittain vain kevyellä verholla.

Tornihotellin hotellihuoneen uniikki fototapetti.

Hotellihuoneen uniikki fototapetti.

Viestivät pesuaineet :).

Viestivät pesuaineet :).

Hotellin käytävien omaleimainen ilme on tuotu tilaan suunnitellulla kokolattiamatolla, jota on asennettu veikeästi myös seinään.

Hotellin käytävien omaleimainen ilme on tuotu tilaan suunnitellulla kokolattiamatolla, jota on asennettu veikeästi myös seinään.

Chillailutila.

Chillailutila.

Kattoterassilla.

Kattoterassilla.

Kattoterassin baaritiskillä.

Kattoterassin baaritiskillä.

Kattoterassin herkullinen tuolivalinta ja mieletön näkymä.

Kattoterassin herkullinen tuolivalinta ja upea näkymä!


Torni.

Torni Tampere / kuva: Aki Rask (lähde: www.rantapallo.fi)

Torni Tampere / kuva: Aki Rask (lähde: www.rantapallo.fi)

Torni Tampere / kuva: Aki Rask (lähde: www.rantapallo.fi)

Torni Tampere / kuva: Aki Rask (lähde: www.rantapallo.fi)

Torni Tampere / kuva: Aki Rask (lähde: www.rantapallo.fi)

Torni Tampere / kuva: Aki Rask (lähde: www.rantapallo.fi)

Torni Tampere / kuva: Aki Rask (lähde: www.rantapallo.fi)

Torni Tampere / kuva: Aki Rask (lähde: www.rantapallo.fi)

Torni Tampere / kuva: Aki Rask (lähde: www.rantapallo.fi)

Torni Tampere / kuva: Aki Rask (lähde: www.rantapallo.fi)

Tällä viikolla 15.10. avattiin Tampereelle Suomen korkein hotelli – Solo Sokos Hotel Torni Tampere. Tähän 88 metriä korkeaan  hotelliin on haettu muunmuassa sisustusinspiraatiota Tampereen kaupungin tarinasta. Pääsemme loppukuusta tutustumaan opastetulla kierroksella Sisustussuunnittelijat SI:n -porukalla tähän hotelliin. Kuvien perusteella hotelli näyttää hyvinkin viihtyisältä ja onhan ne näkymät kaupungin yli varmasti aivan mahtavat! Mielenkiinnolla odottelen loppukuuta! :) Palailen fiilistelyjen kera asiaan tutustumisen jälkeen.