Viherkasvivillitys.

Vihersisustaminen

Vihersisustaminen

Viherkasvi

Pikku-hiljaa viherkasvit on tehneet tuloaan ja nyt ne on vallanneet ja villinneet minunkin mieleni. :)  Sisustuslehtiä selatessa huomaan, että viherkasveista on tullut yhä näyttävämpi osa sisustusta. Kasveja käytettiin mielestäni hetki sitten pieninä, graafisina elementteinä, mutta nyt kodeissa rönsyilee runsaat ja kookkaat Peikonlehdet. Kasveissa saa olla tietynlaista huolettomuutta ja näin ne jatkavat sulavasti ikkunanäkymistä pilkottavia luonnonmuotoja.

Viherkasvit tuo tehokkaasti kodikasta ilmettä kotiin. Ja niitä voi kekseliäästi käyttää lähestulkoon kaikissa kodin tiloissa. Yrtit saa rönsyillä keittiössä eri vihreiden röykkiöinä ja kasvitaulun voi sijoittaa vaikka pesuhuonetta koristamaan. Viime vuosina on kehitelty mielenkiintoisia valmisratkaisuja  kasvien esillepanoon, mutta luovuutta käyttämällä vaihtoehtoisia ratkaisuja löytyy lukemattomasti. Ja jos runsaat kasviasetelmat ei tunnu omalta jutulta, niin yhtä hyvin voit sijoittaa trendikkään pienikokoisen amppelin tai yksittäisen viheroksan maljakkoon. Riippuu hyvin paljon muusta kodin sisustuksesta, että millainen kasviratkaisu sopii ympäristöön. Ja kannattaa miettiä – haluaako kasvien toimivan itse katseenvangitsija muuten seesteisessä tilassa vai riittääkö jokin pieni kaunis yksityiskohta elävyyttä tuomaan?

Vihreiden kasvien kanssa sopii käyttää monenlaisia pirtsakoita värisävyjä. Esimerkiksi syvän vihreä kasvi yhdistettynä pähkinäpuisiin kalusteisiin luo houkuttelevan pohjan esimerkiksi vaalean turkoosin, keltaisen tai korallin sävyn käyttämiseen samassa sisustuksessa. Ja tähän värikomboon vaikutta olennaisesti onko ympäröivissä seinissä käytetty valkoisen maalin sijasta esimerkiksi tumman harmaata. Tällaisena lisävärin tuojana voi toimia esimerkiksi siivouspäivien yhteydessä vaihtuva leikkokukkakimppu!

Millainen vihersisustaja sinä olet? Keräsin Pinterestiin taulun, jossa voit inspiroitua aiheesta: Vihersisustaminen.