Blogimatto.

  • Artikkelin kategoria:ideat / trendit
Blogimaton titteliä kantaa Ikean Stockholm -villamatto. Blogimaailmassa tälle matolle on koetettu löytää vaihtoehtoa ja useampi bloggaaja on vaihtoehdoksi ehdottanut Kodin Ykkösen  Pandora -villamattoa, joka kuuluu Anno -sarjaan. Matto on mustavalkoinen ja siitä saa myös hulppean isoa 200*290 cm kokoista mattoa. Ei ihan yllä Stockholmin suurimpiin mittoihin, mutta lähestulkoon. Ja on Pandorassa myös sama villainen materiaali. Mutta tunnelmaltaan ja tyylillisesti mielestäni paremmin samalle viivalle Stockholmin kanssa sopii Anno -sarjan Siru, Siksak ja Lankku. Materiaali tosin on villan sijasta puuvillaa.
Stockholmin haaste on valkoisten palkkien kellertävä sävy. Tämän takia runsaasti valkoista sisältävään sisustukseen mattoa on hankala sijoittaa. Matto näyttää helposti likaiselta puhtaamman sävyisten valkoisten pintojen rinnalla. Ihmettelen aina, miten netin blogikuvissa kyseisen maton sävyt näyttävät hyvin puhtaasti musta-valkoiselta (koska sitä sävyt ei todellisuudessa ole). Anno -sarjan mattojenkaan valkoiset kuviot eivät ole aivan valkoiset, mutta taittavat harmaaseen. Tällainen sävytaite on himpun helpompi istuttaa esim. musta-valko-harmaaseen sisustukseen.

Anno -sarjasta, kuten Stockholmistakin on saatavilla tosiaan useampaa kokoa ja suurin (200*290 cm) matto kokoaa mukavasti olohuoneen kalusteet kotoisaksi rykelmäksi. Jos tykkäät rennommasta tyylistä, mattokokonaisuuden voi koota useammasta pienemmästä matosta. Siitäpä sitten valkkaamaan oma suosikki ja oman kodin sävyihin sopiva vaihtoehto! :)

Vinkki! Nyt näyttää vielä huomisen (3.12. asti) olevan Kodin Ykkösellä voimassa tarjous: kaikista matoista -30% plussakortilla.

Blogimatto, Ikea Stockholm (kuva: http://www.ikea.com/fi/fi/)
Kodin 1, Anno Pandora (kuva: http://www.kodin1.com)
Kodin 1, Anno Siru (kuva: http://www.kodin1.com)
Kodin 1, Anno Siksak ja Lankku (kuva: http://www.kodin1.com)
Rennon mattorykelmän fiilis